Omgeving

Alle gangbare uitstappen kan je aan de receptie boeken.
Zij zullen je hier graag meer inlichtingen over geven.
Eveneens kan je ons busje charteren indien je liever met vrienden of individueel de uitstappen wilt maken. Prijzen en inlichtingen eveneens aan de receptie.

Buiten de stad:

Borobudur:

Borobudur, één van de 7 wereldwonderen der architectuurEén van de meest indrukwekkende boeddhistische tempelcomplexen. Het bezoek wordt meestal gecombineerd met een stop aan de kleindere Candi Mendut en Candi Pawon.
Het is aan te raden de tempel zo vroeg mogelijk te bezoeken (de loketten openen om 6u ‘s morgens) daar het zeer warm kan zijn op de top en om de grootste stroom toeristen te vermijden.
Toegangsprijs buitenlandse bezoekers : $20. Bij Prambanan: $18.
Nederlandssprekende gidsen beschikbaar. Hou er rekening mee dat op zondag honderden plaatselijke mensen de tempel bezoeken.
Aan de receptie kan u een trip naar Borobudur boeken voor een bezoek met andere toeristen. Gaat u liever individueel dan kunt u ofwel een minibus charteren (vraag informatie aan de receptie), ofwel gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanuit het Giwangan busstation heeft u soms rechtstreekse bussen naar Borobudur. Anders neemt u de bus richting Magelang en stapt over in Muntilan richting Borobudur.
42 km ten westen van Yogya. Per gecharterd vervoer: ongeveer 1u bus; openbaar vervoer: ongeveer 1u30.

Prambanan:

het hindoeistische tempelcomplex Prambanan De vlakte van Prambanan omvat de grootste afzonderlijke concentratie van oudheden in Indonesië. De belangrijkste tempels vormen het Loro Jonggrangcomplex (of het Prambanancomplex naar het gelijknamige dorp). De drie hoofdtempels zijn gebouwd ter ere van de Hindoegoden Siwa, Brahma en Wisnu.
Open vanaf 6u; Nederlandssprekende gidsen beschikbaar.
Verschillende georganiseerde mogelijkheden. Gaat u liever individueel neem dan vanuit het Giwangan busstation de bus naar Solo (elke 5 minuten). De bus stopt op 500 meter van de ingang. 19 km oostwaarts van Yogya. Ongeveer 20 minuten bus.
De tempels werden vrij zwaar beschadigd na de aardbeving van mei 2006. Ondertussen zijn een paar tempels alweer toegankelijk voor het publiek. Een bezoek meer dan waard!

Diengplateau:

Op deze afgelegen vulkanische hoogvlakte bevinden zich de oudste tempels van Midden-Java.
Niet zozeer de overblijvende tempels (8), dan wel de wonderbare omgeving (zwavelbronnen en -meren, vulkaankrater,steile bergwanden,…) maken van Diëng een druk bezocht oord.
Beter dan een dagtocht vanuit Yogya (heen en terug 7 à 8 uur bus vanaf 11u ‘s morgens vaak sterk bewolkt) is het beter terplaatse te overnachten en zeer vroeg in de ochtend het plateau te bezoeken.
Georganiseerd bezoek overal te boeken. Reken op 3 à 4 uur bus per traject.
Met het openbaar vervoer, rij eerst naar Wonosobo via Magelang en vervolgens per minibus naar Diëng.

Andere trekpleisters in de omgeving van Yogya zijn:

1. Kasongan: pottenbakkersdorp.
2. Kaliurang: bergoord, observatiecentrum Mount Merapi, startpunt beklimming Mount Merapi.
3. Parangtritis, Baron, Kukup en Krakal: stranden ten zuiden van Yogya.

.